06. June 2016 - 20:00

FEMART SÖKER KONSTNÄRER, World, Monday, 06. June 2016

FEMART är ett projekt som vill lyfta fram konstnärer som historiskt inte ingått i konstnärlig kanon* eller tillhört konstvärldens big boys. När en stöter på en konstnär som inte råkar vara ett “manligt geni” framställs den ofta som ett undantag, en speciell, mystisk och ovanlig företeelse. Tittar en närmare på historien så är det inte bara några få speciella individer utan faktiskt en hel del som kan beskrivas som skickliga, banbrytande konstnärer som också identifierat sig som kvinnor, trans eller *****. För att lyfta fram dessa inspirerande och kreativa personer behöver vi dig!

Upplägget är så här: FEMART ska bli en härlig websida där du kan få läsa om dessa konstnärer på ett lättillgängligt sätt - du kan börja där och sedan t.ex läsa vidare, bli peppad, inspirerad, bli arg, skapa dina egna grymma konstverk, prata med en kompis om det sjuka i patriarkala strukturer, organisera en feministisk utställning, you name it!

För att på ett elegant och göttigt sätt knyta ihop historia och nutid vill vi gärna ha med personer som skulle kunna producera bildmaterial till sidan - vi tänker oss parafraser** på porträtt av konstnärerna i fråga och på deras verk - som kan ge en extra dimension till texten.

//////

Vi vill ha illustrationen som en högupplöst JPEG anpassad för web. För varje konstnär söker vi:

1. En parafras på konstnärens verk
2. En parafras på ett porträtt av konstnären
>> Deadline: 6 juni 2016 kl. 20.00 <<

OBS: FEMART är separatiskt för personer som identifierar sig som kvinnor, trans och/eller *****. Det riktar sig därför inte till personer som identifierar sig som cis-män***. Men ni får gärna bjuda in era fantastiska vänner!

//////

Rättigheter till bildmaterial: Vi ser FEMART som ett sätt att både lyfta fram historiska konstnärer och stötta nutida - vi vill därför gärna köpa illustrationerna men i nuläget kan vi inte ge ersättning. Det vi kan erbjuda är exponering på vår hemsida och våra andra sociala medie-kanaler, samt att ni som skapar bildmaterialet har full rätt till ert material. Vi kommer naturligtvis att ha med ert namn vid bilden och behandla materialet med respekt.

Är du intresserad eller undrar något?
Kontakta oss på: eller skriv här direkt i eventet.

Vilka är vi? Bakom projektet FEMART står en ideell förening med samma namn som vill skapa en förändring i synen på konstnärer som identifierar sig som kvinnor, trans och *****. Vill du vara med? Maila projektledarna och berätta om dig själv!

Bjud in dina vänner!
Hälsningar Jåanna & Johanna

*
**
***

Monday, 06. June 2016, World, FEMART SÖKER KONSTNÄRER

Find more interesting events
Get event recommendations based on your Facebook taste. Get it now!Show me the suitable events for meNot now